Bona, copilul si familia

Principalul rol al unei bone este acela de a crea un mediu sigur, afectuos, educativ si stimulativ in care copilul sa se poata dezvolta. Fiecare post de bona presupune responsabilitati diferite, in functie de cerintele familiei, varsta copilului si alti factori. Responsabilitatile principale ale unei bone sunt ingrijirea si supravegherea copilului, pregatirea meselor acestuia, intretinerea curateniei in camera si la locul de joaca al micutului, insotirea si angajarea in activitati impreuna cu copilul, asistarea copilului in activitatile educative si artistice, etc.

 

O bona poate avea si responsabilitati conexe in limita timpului ramas dupa indeplinirea indatoririlor prioritare. In baza unui acord comun, ea poate acorda o mana de ajutor in cadrul gospodariei, constand intr-un mic menaj, cumparaturi sau comisioane, ajutor la pregatirea meselor pentru intreaga familie, etc.

 

Programul bonei variaza de la cateva ore pe saptamana pana la 12 ore pe zi sau intern, in functie de cerintele familiei. Inca din momentul inregistrarii in baza de date, in calitate de candidat Mary Poppins Family vei opta pentru un anumit tip de program: part-time, full time sau intern, indicand numarul maxim de ore disponibil.